INGREDIENTAI: 400 gramų kopūstų
300 gramų konservuotų kukurūzų
300 gramų šaldytų žirnelių (arba konservuotų)
Padažui:
200 gramų graikiško jogurto
20 gramų krapų
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštelis garstyčių (arba pagal skonį)
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio česnako miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žirnelius, jei naudojate šaldytus, atitirpinti. Jei konservuotus - nuvarvinti nuo skysčio.
2.
Kopūstą supjaustyti plonais, trumpais šiaudeliais, sudėti į dubenį. Suberti žirnelius ir nuvarvintus kukurūzus.
3.
Padažui į dubenėlį dėti jogurtą, garstyčias, pilti obuolių actą, įspausti česnako skilteles ir berti česnako miltelius (jei naudojate), pipirus ir pagal skonį druskos.
4.
Krapus susmulkinti ir suberti į dubenėlį su padažu, gerai išmaišyti.
5.
Į dubenį su daržovėmis supilti paruoštą padažą ir gerai išmaišyti.