TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Traškios kopūstų salotos su žirneliais ir kukurūzais
Kopūstų salotos su žirneliais ir kukurūzais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų kopūstų
300 gramų konservuotų kukurūzų
300 gramų šaldytų žirnelių (arba konservuotų)
Padažui:
200 gramų graikiško jogurto
20 gramų krapų
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštelis garstyčių (arba pagal skonį)
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio česnako miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žirnelius, jei naudojate šaldytus, atitirpinti. Jei konservuotus - nuvarvinti nuo skysčio.

2.
Kopūstą supjaustyti plonais, trumpais šiaudeliais, sudėti į dubenį. Suberti žirnelius ir nuvarvintus kukurūzus.

3.
Padažui į dubenėlį dėti jogurtą, garstyčias, pilti obuolių actą, įspausti česnako skilteles ir berti česnako miltelius (jei naudojate), pipirus ir pagal skonį druskos.

4.
Krapus susmulkinti ir suberti į dubenėlį su padažu, gerai išmaišyti.

5.
Į dubenį su daržovėmis supilti paruoštą padažą ir gerai išmaišyti.




admin · 2023-05-04 09:00 · 511 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt