INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
125 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vandens (šalto)
Viršui:
200 gramų saulėgrąžų
60 gramų cukraus
60 gramų medaus
60 gramų grietinėlės (30 % riebumo)
40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, cukrų, druską ir išmaišyti.
2.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į dubenį su miltų mišiniu ir pirštais sutrinti iki trupinių.
3.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti, supilti į dubenį su trupiniais. Išmaišyti šakute. Įpilti kelis šaukštus vandens ir minkyti tešlą. Vandens nereikia pilti daug, tik tiek, kad išsiminkytų tešla.
4.
Tešlą iškočioti iki 4 mm storio lakšto, išspausti maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Jei limpa, pabarstyti miltais stalviršį ir tešlą.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
7.
Viršui į puodą berti cukrų, dėti medų, pilti grietinėlę, sudėti sviestą ir išlydyti, tuomet nuolat maišant pavirti 1 minutę. Suberti saulėgrąžas ir išmaišyti.
8.
Sausainius ištraukti, sudėti po 1 šaukštelį saulėgrąžų ir dar dėti kepti iki kol apskrus.