INGREDIENTAI: 260 gramų lašišos filė (dviejų gabalėlių po 130 gramus)
200 gramų laukinių ryžių (jau išvirtų arba kitų mėgstamų)
8 vienetai briuselio kopūstų (virtų, didesnių arba 10 mažesnių)
8 vienetai vyšninių pomidorų (didesnių arba 10 mažesnių)
60 gramų šaldytų špinatų
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
160 mililitrų grietinėlės, liesos (12 % riebumo, apytikriai)
1 šaukštelis garstyčių (neaštrių, apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas sviesto (kupino)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelio)
1 pundelis krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos filę pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti citrinų sultimis.
2.
Briuselio kopūstus ir pomidorus perpjauti pusiau. Špinatus atšildyti kambario temperatūroje, tuomet gerai nuvarvinti.
3.
Padažui į svogūną susmulkinti, į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, berti svogūną, apkepti iki kol suminkštės. Pilti grietinėlę, dėti garstyčias, pabarstyti druska, pipirais ir pakaitinti iki kol pradės virti.
4.
Į dubenį dėti ryžius, špinatus, suberti krapus ir išmaišyti.
5.
Į dvi kepimo formeles sudėti ryžių masę, sudėti briuselio kopūstus, pomidorus ir šiek tiek įspausti. Dėti lašišos file, šiek tiek įspausti.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 - 15 minutes.