TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Česnakinė pynė su žalumynais
Česnakinė pynė su žalumynais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
125 mililitrai pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
Įdarui:
80 gramų sviesto
2 saujos žalumynų (petražolių, bazilikų, kalendros - kokių turite)
4 skiltelės česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną su mielėmis, cukrumi, sviestu ir druska pašildyti, kol sviestas ištirps (pienas neturi būi karštas!).

2.
Į pieną įmušti kiaušinį, lengvai paplakti šakute, kol iširs trynys. Suberti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų, jei reikia, berti dar šiek tiek miltų. Tešlos paviršių pabarstyti miltais, kad neapdžiūtų. Uždengti švariu rankšluostėliu, palikti šiltai valandą pakilti.

3.
Sviestą įdarui ištirpinti. Įspausti česnaką.

4.
Žalumynus gerai nuplauti, nusausinti ir susmulkinti.

5.
Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 35*25 stačiakampio. Tolygiai aptepti sviestu, pabarstyti smulkintais žalumynais. Tešlą per įlgąją kraštinę susukti į vyniotinį, galus švelniai užspausti. Vyniotinį dėti siūle į apačią, perpjauti išilgai perpus.

6.
Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Galus sujungti tarpusavyje, šiek tiek paspaudžiant. Tuomet iš dviejų dalių pinti "kasą", dedant vieną dalį ant kitos. Kaip formuoti "kasą", galite pamatyti čia.

7.
Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos galus sujungti, formuojant apskritimą, ir galus tarpusavyje šiek tiek suspausti, kad išlaikytų formą.

8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.




admin · 2023-05-02 12:00 · 462 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt