INGREDIENTAI: 450 gramų lašišos filė (su oda)
150 gramų špinatų
100 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas citrinų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai pieno
pagal poreikį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos file supjaustome į 3 lygius gabalėlius, apibarstome druska, pipirais.
2.
Česnako skilteles nulupame, supjaustome griežinėliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant stipresnės ugnies. Sudedame lašišos gabalėlius ir kepiname 1 minutę, tada apverčiame ir kepiname dar 1 minutę. Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį.
4.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės ugnies. Sudedame česnaką ir kepiname, nuolat maišant, apie 30 sekundžių. Tada sudedame špinatus, išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais. Įmaišome maskarponės sūrį, supilame pieną ir viską išmaišome. Kepiname, kol špinatai suminkštėja. Supilame padažą į indą skirtą kepimui orkaitėje.
5.
Likusią citriną supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant padažo ir sudedame lašišos gabalėlius.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes, kol lašiša iškepa (tik neperkepkite!).
7.
Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus!