INGREDIENTAI: 2 pakeliai varškės (360 gramų)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas bulvių krakmolo (+apvoliojimui)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, suberti miltus, bulvių krakmolą, įberti druskos. Išmaišyti.
2.
Imti nedidelį gabaliuką tešlos, formuoti rutuliuką ir delnais jį šiek tiek suspausti. Truputį pavolioti krakmole.
3.
Į puodą įpilti vandens, užkaisti. Kai vanduo užvirs, sudėti virtinukus ir pavirti apie 2 minutes.
Patarimai:
•
Papildomai į varškės masę galima įberti cukraus, jei norite saldžių virtinukų.
•
Tirpinto sviesto ir grietinės padažui pagaminti reikės: 50 g sviesto, 100 g grietinės, druskos pagal skonį. Į keptuvę įdėkite sviestą, išlydykite ant silpnos ugnies. Vis maišant sviestą, dėkite grietinę. Įberkite druskos, pamaišykite. Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais ar, jei norite saldesnio padažo įberti cukraus.