INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
100 gramų bulvių (virtų)
1 vienetas kiaušinių
60 mililitrų vandens (šilto)
30 gramų cukraus
20 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštas pieno miltelių
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų ir mieles suberti į vandenį, kai suputos, sudėti miltus, kiaušinį, pieno miltelius, druską ir sviestą.
2.
Sudėti sutrintas arba smulkia tarka sutarkuotas bulves ir užminkyti tešlą. Uždengti ir padėti šiltai, kol pakils 2 - 3 kartus.
3.
Padalinti tešlą per pusę, iš vienos pusės padaryti 8 rutuliukus ir sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Iš likusios tešlos padaryti mažesnius rutuliukus ir dėti ant viršaus. Uždengti ir palikti pakilti dar valandai.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 - 40 minučių, prieš baigiant kepti aptepti kiaušinio plakiniu.