INGREDIENTAI: 400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai juodojo šokolado
60 gramų cukraus pudros
55 gramai kavos
45 gramai pieno
2 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grietinėlę išplakame kartu su cukraus pudra iki švelnaus standumo putų. Padedame į šaldytuvą,
2.
Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
3.
Šokoladą sumaišome su kava.
4.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje (aš naudojau želatiną lapeliais, jei naudojate birią - ją brinkiname pagal pakuotės nurodymus).
5.
Pakaitiname pieną, į jį įdedame išbrinkusią, nusunktą želatiną, maišome, kol ji išsilydys.
6.
Supilame pieną į šokoladą. Iš centro sukamaisiais judesiais maišome, kol viskas gerai išsimaišys.
7.
Į šokoladą sudedame pusę plaktos grietinėlės, lėtais judesiais išmaišome, stengiantis per daug neišmaišyti.
8.
Sudedame likusią dalį grietinėlės (paliekame šiek tiek grietinėlės papuošimui), gerai ir atsargiai išmaišome.
9.
Supilstome konditerinio maišelio pagalba į taures ir paliekame per naktį sustingti.