TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Įdaryti baklažanai su kalakutiena
Įdaryti baklažanai su kalakutiena

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų
100 gramų maltos kalakutienos
100 gramų kietojo sūrio
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
2 griežinėliai morkų
1 vienetas alyvuogių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažanus išskobkite, kad primintų batelius. Išimkite minkštimą, palikite prie sienelių maždaug 1 cm storio minkštimą. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Tiek baklažanus, tiek supjaustytą minkštimą pasūdykite ir palikite 25 min.

2.
Nupilkite nuo baklažanų susidariusi skystį, nuskalaukite ir nusausinkite. Aptepkite išskobtus baklažanus aliejumi, pašaukite į 230 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.

3.
Pasigaminkite įdarą. Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite.

4.
Keptuvėje su aliejumi kepkite baklažanų minkštimo kubelius, po 5 min. sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų, iškepkite iki minkštumo. Suberkite česnako gabalėlius, dar trumpai pakepkite. Išimkite ir atidėkite į šalį.

5.
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą, kepkite kelias minutes.

6.
Sumaišykite mėsą su keptomis daržovėmis, berkite didžiąją dalį kietojo sūrio, išmaišykite. Paruoštu įdaru, įdarykite baklažanus.

7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išėmus, apibarstykite likusiu sūriu, papuoškite morkų ir alyvuogių kaspinėliais.




admin · 2023-04-29 12:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt