INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištienos faršo (šlaunelių ir krūtinėlių filės )
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
10 vienetų džiovintų slyvų (apytiksliai, galima naudoti ir 12)
2 vienetai persimono
1 vienetas kiaušinių
1 saujelė sezamo sėklų
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį sudėti vištienos faršą, įmušti kiaušinį, pagardinati prieskoniais, pipirais, druska ir išmaišyti.
2.
Ant stalo patiesti kepimo popierių ( ~25 × 30 cm), apibarstyti sezamo sėklomis per visą lapą ir tolygiai paskirstyti paruoštą vištienos faršą, gražiai paspausti, kad tolygiai pasidengtų kepimo popierius.
3.
Šoninę susipjaustyti plonomis juostelėmis (galima pirkti jau pjaustytą), persimonus supjaustyti plonais griežinėliais.
4.
Slyvas užpilti karštu vandeniu. Tuomet jas ištraukti, nusausinti.
5.
Ant vištienos faršo sudėti šoninę, persimonus, slyvas.
6.
Susukti vyniotinį, tik atsargiai, kad popierius neįsisuktų į vyniotinio vidurį. Dėti į skardą.
7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
8.
Kai vyniotinis iškeps, leisti jam atvėsti ir tuomet dar palaikyti šaldytuve, tik tuomet pjaustyti.