TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 18:49
Skanutėliai marinuoti agurkėliai žiemai pagal Iną - traškūs ir skanūs
Skanutėliai Inos marinuoti agurkai žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek tilps į stiklainius)
pagal poreikį acto 9% (žr. receptą)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos (paprastos, rupios)
šiek tiek krapų
šiek tiek česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį. Išsiplauname 500 arba 700 mililitrų stiklainius.

2.
Į 500 mililitrų stiklainį beriame: 1 šaukštą (su kaupu) cukraus, 1 šaukštelį (su vos kaupeliu) druskos, 2 šaukštus acto. Į 750 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą su kaupu ir 1 nubrauktą šaukštą cukraus, 1 šaukštelį su kaupu druskos, 3 šaukštus acto.

3.
Į kiekvieną stiklainį dedame po pora žirnelių kvepiančių pipirų, šiek tiek krapų ir 1 - 2 skilteles česnako, supjaustytas riekelėmis. Jeigu mėgstate, dar galima įdėti garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį. Į stiklainius pripjaustome agurkų iki pat stiklainių viršaus, dedame talpiai.

4.
Agurkus užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame stiklainius dangteliais, neužsukame, tik pridengiame, ir statome į puodą. Ant puodo dugno būtinai reikia patiesti kokį rankšluostėlį, kad stiklainiai nesutrūktų. Į puodą pripilame šilto vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio ir užkaičiame.

5.
Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 minutes, ištraukiame ir sandariai užsukame dangteliais. Jeigu kažkuriame stiklainyje būtų neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį, kol ištirpsta. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.




admin · 2023-04-29 00:00 · 463 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt