INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas bulvių (virtų ir maltų)
100 gramų krakmolo
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 gramų vištienos blauzdelių mėsa (arba filė, virtos)
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį žalumynų
Papildomai:
pagal poreikį sviesto
šiek tiek kvietinių miltų (arba džiūvėsėlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti maltas virtas bulves, berti krakmolą, įmušti kiaušinį, berti druską ir išminkyti tešlą.
2.
Išvirusią mėsą susmulkinti. Česnaką sukapoti, svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti.
3.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti česnaką, apkepti kelias sekundes, berti svogūną ir morką.
4.
Į keptuvę su daržovėmis dėti vištieną, berti druską, pipirus, gerai išmaišyti.
5.
Gautą masę sumalti arba sutrinti elektriniu trintuvu, tuomet dėti tarkuotą sūrį ir smulkintus žalumynus, permaišyti.
6.
Tešlą padalinti į vienodo dydžio gabaliukus, padaryti plokščią paplotėlį, dėti paruošto įdaro, užlenkti paplotėlio kraštus ir suformuoti blyną,
7.
Blynus išvolioti miltuose. Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti blynus ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.