INGREDIENTAI: 300 gramų konservuotų avinžirnių
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avinžirnius išpilti iš skardinės į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Tuomet juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2.
Avinžirnius suberti į dubenėlį, apipurkšti aliejumi, pabarstyti česnako milteliais, pipirais, paprikos milteliais ir druska. Gerai išmaišyti.
3.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir suberti avinžirnius.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių. Kepant kelis kartus juos pamaišyti. Avinžirniai iškepa traškūs ir labai skanūs.