INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
265 gramai kvietinių miltų
170 gramų sviesto (minkšto)
154 gramai cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Glajui:
385 gramai cukraus pudros
50 gramų sviesto (minkšto)
35 gramai vandens (virinto, šalto)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
6 gramai kakavos
Papildomai:
pagal poreikį vandens (šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir plakti apie 10 minučių iki kol masė taps puri. Tuomet įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, miltus ir išmaišyti.
2.
Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišelį.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, išspausti pailgus sausainiukus. Kepti įkaitintoje iki 210 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 8 minutes. Palikti atvėsti kepimo formoje.
4.
Kremui į dubenį suberti cukraus pudrą, įpilti vandens, įdėti vanilės, sviesto ir išplakti elektriniu plaktuvu.
5.
Į didesnį puodą įpilti vandens, įstatyti dubenį su kremu ir maišyti iki kol kremas bus 40 C laipsnių temperatūros.
6.
Paruoštą kremą padalinti į skirtingus dubenėlius. Į vieną dubenėlį su kremu įberti kakavos ir išmaišyti. Paruoštus kremus sudėti į du skirtingus konditerinius maišelius ir užspausti ant atvėsusių sausainių.
7.
Paruoštus sausainius atidėti kelioms valandoms iki kol kremas sukietės.