TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 12:40
Nostalgiški sausainiai "Vilnius" su sviestiniu kremu
Sausainiai Vilnius

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
265 gramai kvietinių miltų
170 gramų sviesto (minkšto)
154 gramai cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Glajui:
385 gramai cukraus pudros
50 gramų sviesto (minkšto)
35 gramai vandens (virinto, šalto)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
6 gramai kakavos
Papildomai:
pagal poreikį vandens (šilto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir plakti apie 10 minučių iki kol masė taps puri. Tuomet įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, miltus ir išmaišyti.

2.
Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišelį.

3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, išspausti pailgus sausainiukus. Kepti įkaitintoje iki 210 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 8 minutes. Palikti atvėsti kepimo formoje.

4.
Kremui į dubenį suberti cukraus pudrą, įpilti vandens, įdėti vanilės, sviesto ir išplakti elektriniu plaktuvu.

5.
Į didesnį puodą įpilti vandens, įstatyti dubenį su kremu ir maišyti iki kol kremas bus 40 C laipsnių temperatūros.

6.
Paruoštą kremą padalinti į skirtingus dubenėlius. Į vieną dubenėlį su kremu įberti kakavos ir išmaišyti. Paruoštus kremus sudėti į du skirtingus konditerinius maišelius ir užspausti ant atvėsusių sausainių.

7.
Paruoštus sausainius atidėti kelioms valandoms iki kol kremas sukietės.




admin · 2023-04-24 21:00 · 311 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt