INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių
1 skiltelė česnako
pagal skonį citrinpipirių
pagal poreikį skrudintų sezamų aliejaus
pagal poreikį sėklų mišinio
pagal skonį druskos
pagal poreikį saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį tortilijų traškučių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į maisto smulkintuvą dėkite avinžirnius, česnaką, berkite citrinpipirius ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos masės. Jei ji per tiršta, po truputį vis įpilkite skysčio nuo konservuotų avinžirnių ir trinkite, kol pasieksite norimą konsistenciją.
2.
Dėkite humusą į lėkštę ir apšlakstykite skrudintų sezamų aliejumi. Pabarstykite humusą saldžiosios paprikos milteliais bei sėklų mišiniu.
3.
Humusą patiekite su tortilijų traškučiais.