INGREDIENTAI: 3 kilogramai virtų burokėlių
1.5 kilogramo svogūnų
1.5 kilogramo pomidorų (nebūtina)
0.5 kilogramo morkų
0.5 kilogramo paprikos
0.5 litro pomidorų padažo
300 mililitrų aliejaus
300 gramų cukraus
150 mililitrų acto
100 gramų druskos
1 šaukštas kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas sutarkuojame, paprikas supjaustome kubeliais.
2.
Į puodą supilame aliejų, sudedame smulkintas daržoves ir patroškiname apie 30 – 40 min.
3.
Burokėlius sutrakuojame. Sudedame į puodą. Ten pat pilame actą, pomidorų padažą, beriame druską, cukrų ir kmynus. Gerai išmaišome ir patroškiname dar apie 10 minučių.
4.
Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.