INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens (verdančio)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
40 gramų baravykų (džiovintų)
1 vienetas svogūnų (didelio)
5 šaukšteliai aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio pipirų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti pusę kiekio miltų (175 gramų), užpilti verdančiu vandeniu ir intensyviai išmaišyti, kad visi miltai sušlaptų. Tuomet beriame druską ir po truputį likusius miltus, išmaišome. Kai tešla pravėsta, užminkome elastingą tešlą.
2.
Iš tešlos padarome kamuoliuką, susukame į maistinę plėvelę ir paliekame apie 30 minučių pastovėti.
3.
Įdarui grybus sudedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išmirkti iki kol suminkštės, apie 20 minučių. Tuomet susmulkinti.
4.
Svogūną smulkiai sukapojame. Į keptuvę pilame aliejų, įkaitiname, suberiame svogūnus ir kepiname apie 5 minutes ant silpnos kaitros. Kai svogūnas suminkštės, suberiame grybus, druską, pipirus, česnako miltelius ir viską troškiname apie 5 minutes. Tuomet atidėti iki kol pravės.
5.
Tešlą plonai iškočiojame, sudedame į formelę, tuomet dedame įdaro, padrėkiname kraštelius ir uždedame kitu tešlos lakštu. Užspaudžiame kraštelius.
6.
Užverdame vandenį, pasūdome, sudedame virtinukus ir verdame iki kol iškils į paviršių. Tuomet verdame mažus virtinukus apie 3 minutes., didesnius apie 5 minutes.
Patarimai:
•
Galima naudoti įvairias formas virtiniams gaminti.