AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 0.5 litro kefyro
1 vienetas agurkų (nedidelio)
1 vienetas pomidorų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
2/5 gramo bulvių (jaunų su lupenomis)
pagal poreikį vandens
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus (arba sviesto)
Papuošimui:
pagal poreikį krapų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurką ir pomidorą sutarkuoti burokine tarka, sudėti į dubenį. Pagardinti druska, pipirais, supilti kefyrą ir išmaišyti.
2.
Bulves nuplauti, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir virti apie 15 - 25 minučių iki kol išvirs.
3.
Išvirusias bulvytes supjaustyti pusiau. Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti bulves ir kelias minutes apkepti iki kol apskrus.
4.
Į dubenėlius ar stiklines supilti šaltibarčius, papuošti krapais ir tiekti su bulvytėmis.