TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Makaronai su lašiša ir grietinėlės padažu
Makaronai su lašiša

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
300 gramų lašišos filė
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų makaronų
40 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Prussia)
20 gramų sviesto
2 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštelis provanso žolelių (arba raudonėlio ar čiobrelių)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Patiekiant:
40 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
šiek tiek žalumynų (čiobrelių, petražolių ar krapų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei lašišos file yra su oda, ją nupjaukite. File supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pabarstykite trupučiu druskos bei pipirų.

2.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite.

3.
Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įspauskite česnaką ir pakepinkite pusę minutės. Dėkite kubeliais pjaustytą lašišą, pakepinkite kelias minutes iki lašiša beveik iškeps.

4.
Pilkite grietinėlę, berkite provanso žoleles ir pakaitinkite 1-2 minutes iki grietinėlė sušils. Suberkite tarkuotą sūrį su melsvuoju pelėsiu (jei naudojate) ir išmaišykite, kad sūris ištirptų. Paragaukite, pagal pagal skonį pagardinkite druska ir žiupsneliu pipirų.

5.
Į grietinėlės padažą sudėkite makaronus, išmaišykite ir dar minutėlę pakaitinkite.

6.
Patiekiant pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais žalumynais. Skanaus!




admin · 2023-04-20 18:00 · 413 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt