INGREDIENTAI: 250 gramų krabų lazdelių (naudojome ZIGMO)
100 gramų sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės arba 0.5 didesnės)
50 gramų brokolių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
1 saujelė petražolių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustome. Česnaką smulkiai sukapojame arba išspaudžiame. Papriką supjaustome mažais kubeliais. Brokolius išskirstome labai smulkiais žiedynais.
2.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūną iki suminkštės. Suberiame česnaką ir dar apie minutę pakepame. Beriame papriką ir maišydami pakepame 2-3 minutes. Beriame brokolius ir pakepiname dar apie minutę. Keptuvę nuimame nuo ugnies ir paliekame daržoves atvėsti.
3.
Į dubenį beriame stambiai sutarkuotas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį, apkepintas daržoves, smulkintas petražoles, miltus, raudonėlį ir pipirus. Įmušame kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome.
4.
Iš masės rankomis formuojame kepsnelius.
5.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame kepsnelius ir kepame ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, iki kepsniukai bus gražiai apskrudę.
Patarimai:
•
Jei norite sveikiau, kepsnelius galite kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ten jie iškeps per 10-15 minučių (kaitinimo režimas viršus+apačia+vėjelis). Taip pat galite kepti karšto oro gruzintuvėje (200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių).
•
Vietoje paprikų bei brokoliu tinka ir kitokios mėgiamos daržovės, pvz. šaldyti žalieji žirneliai, morkos, pastarnokai.