INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (virtų)
150 gramų rūkyto kumpio
1 šaukštas majonezo
pagal skonį krapų
pagal skonį penkių pipirų mišinio
Pirmas variantas:
1 vienetas kiaušinių (arba pagal skonį, virtų)
80 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį)
1 skiltelė česnako (nebūtina)
1 žiupsnelis paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį penkių pipirų mišinio
pagal skonį petražolių
Antras variantas:
2 vienetai kiaušinių (virtų)
140 gramų šprotų
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį)
pagal skonį penkių pipirų mišinio
Trečiam įdarui:
100 gramų krabų lazdelių
1 vienetas kiaušinių (virto)
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį)
pagal skonį krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
1 užtepėlei (kiaušinių užtepėlei su sūriu) paruošti stambia burokine tarka sutarkuoti kiaušinį ir fermentinį sūrį, suberti į dubenėlį. Berti pipirus, dėti majonezą, išmaišyti. Pagardinti raudonosios paprikos milteliais, išspausti česnaką, berti smulkintas petražoles ir išmaišyti.
2.
2 užtepėlei (su šprotais) kiaušinius sutarkuoti burokine tarka. Konservuotus šprotus išdėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų per didelis kiekis aliejaus.
3.
Šprotus sutrinti su šakute, dėti į dubenį, dėti kiaušinius, berti pipirus, dėti majonezą, išmaišyti.
4.
3 variantui su krabų lazdelėmis - krabų lazdeles smulkiai supjaustyti, suberti į dubenėlį, berti burokine tarka tarkuotą virtą kiaušinį, berti krapus, druską, pipirus, dėti majonezą, išmaišyti.
5.
Kiaušinių su rūkytu kumpiu užtepėlei - kiaušinius ir kumpį sumalti arba sutarkuoti, sudėti į dubenėlį, berti pipirus, krapus, dėti majonezą, išmaišyti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"