INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (nedidelio arba galima keisti 1 vidutiniu savojos ar pekino kopūstu)
1 vienetas ilgavaisių agurkų (arba 2 trumpavaisių)
30 gramų laiškinių česnakų (galima keisti svogūnų laiškais)
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja riešutų (naudojome perpus anakardžius ir graikinius)
3 šaukštai maistinių mielių (galima keisti tarkuotu kietuoju sūrio)
2 vienetai citrinų (nedidelių)
30 gramų špinatų
20 gramų baziliko (galima keisti kalendromis, petražolėmis ar mėtomis)
10 gramų laiškinių česnakų (nebūtina)
1 vienetas šalotinių svogūnų (arba 0.5 nedidelio rausvojo ar paprasto svogūno)
2 šaukštai ryžių acto (arba obuolių ar balto vyno acto)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kopūstą, agurką ir česnako laiškus smulkiai supjaustyti.
2.
Į elektrinio trintuvo indą dėti baziliko lapus, špinatus, česnako skilteles, svogūną, įspausti citrinų sultis, pilti alyvuogių aliejų, berti riešutus, maistines mieles, ryžių actą ir laiškinius česnakus. Viską sutrinti iki vientisos masės.
3.
Į dubenį su smulkintais ingredientais supilti paruoštą padažą ir gerai permaišyti.
Patarimai:
•
Citrinos sulčių kiekį padaže galite koreguoti savo nuožiūra. Originaliame recepta salotų padažas pavyksta kiek į rūgštesnę pusę, kas su kopūstu labai dera, bet jei mėgstate švelnesnį skonį, iš pradžių jų įspauskite mažiau, o sutrynę padažą galėsite įspausti papildomai.