INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos filė
400 gramų tepamo sūrelio su žalumynais (baziliko arba provanso skonio)
250 gramų vyšninių pomidorų
250 mililitrų vištienos sultinio
8 vienetai parmos kumpio (pjaustytų plonomis juostelėmis)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis baziliko
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnakus nulupti, smulkiai supjaustyti.
2.
Kiekvieną vištienos filė gabaliuką perpjauti išilgai pusiau. Kiekvieną gabalėlį apvynioti kumpio juostele.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti vištienos gabalėlius ir iš visų pusių apkepti po kelias minutes. Vištieną išimti ir atidėti.
4.
Į tą pačią keptuvę berti svogūną su česnaku. Apkepinti. Jiems apkepus, supilti sultinį, sudėti tepamą sūrelį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tuomet berti druską, pipirus, išmaišyti.
5.
Į paruoštą padažą sudėti vištieną ir troškinti apie 10 minučių.
6.
Kol vištiena troškinasi, pomidorus perpjauti pusiau ir stambiai suplėšyti bazilikų lapelius.
7.
Į keptuvę sudėti pomidorus ir dar 2 minutes pakaitinti. Prieš patiekiant apibarstyti bazilikais