INGREDIENTAI: 4 ir 1/3 kilogramo putino (jau be šakelių)
2 kilogramai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išspausti uogų sultis. Galima sudėti uogas ant marlės ir išsunkti į puodą, pertrinti per sietelį ar naudoti sulčių spaudimo aparatą.
2.
Į puodą su uogų sultimis sudėti medų ir gerai išmaišyti, pakaitinti iki virimo.
3.
Į švarius, iškaitintus stiklainius supilstyti skystį, užsukti steriliais (švariais, nuplikytais) dangteliais.
4.
Saugoti vėsioje vietoje.
Patarimai:
•
Galima daryti santykiu 1:1, bet aš medaus dėjau mažiau ir pavyko pakankamai saldu, kitą kartą dėčiau pusę santykiu medaus, kad jaustųsi daugiau rūgštelės. Bet tai priklauso nuo skonio.
•
Imuniteto stiprinimui geri 1 - 2 valgomuosius šaukštus per dieną, o sergant peršalimo ligoms gerti po 3 valgomuosius šaukštus 2 - 3 kartus per dieną.