INGREDIENTAI: 500 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų kefyro
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek cukraus pudros
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą sumaišyti su soda, cukrumi ir kiaušiniu. Iš lėto maišant suberti miltus, kol bus labai klampi, bet minkoma tešla. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba mažiau - jų tikslus kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies, geriau vadovaukitės ne gramais, o tešlos konsistencija, nes padauginus miltų tešla ir žagarėliai bus kieti.
2.
Tešlą palikti valandai išbrinkti.
3.
Ant miltuoto paviršiaus iškočioti apie 1 cm lakštą ir formuoti ausytes.
4.
Jas kepti karštame apie 160 C laipsnių aliejuje, kol abi žagarėlių pusės taps gražiai auksinės.
5.
Iškepusius žagarėlius sudėti ant popierinių rankšluosčių, jog sugertu riebalų perteklių.
6.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.