Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
INGREDIENTAI: 300 gramų midijų (lukštentų ir/ar su geldelėmis)
300 mililitrų daržovių sultinio
200 mililitrų kokosų pieno
100 gramų ryžių makaronų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto cukinijų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
1/4 vieneto citrinų
3 šaukšteliai raudonosios kario pastos (arba kario prieskonių ir šiek tiek malto aitrioji pipiro)
3 skiltelės česnako
šiek tiek žuvies padažo
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
1/4 vieneto aitriosios paprikos
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek kalendros (ar petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Midijas, jei šaldytos, ištraukiame iš šaldymo kameros ir paliekame atitirpti. Jeigu naudojate šviežias, gerai nuplaukite, nušveiskite ir nuimkite žolių ūsus.
2.
Česnaką susmulkinam, o likusias daržoves supjaustom plonais šiaudeliais ~4 cm ilgio. Puode įkaitinam aliejų ir apkepam česnaką, kol suminkštės. Dedame likusias daržoves ir dar 1 - 2 min kepame. Daržovės turi būti traškios. Gardinam keliais šlakeliais žuvų padažo, išmaišom.
3.
Pilame sultinį, kario pastą, išmaišome ir privedam iki virimo. Paragaukite, jeigu norisi išraiškingesnio skonio, įdėkite daugiau kario pastos. Jeigu trūksta aitrumo, įdėkite smulkinto šviežio čili su sėklomis. Dedame nuplautas midijas, kokosų pieną. Uždengiam puodą ir verdam ant silpnesnės ugnies 5 - 6 minutes.
4.
Paruošiam makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės ir įdedame juos į sriubą pačioje pabaigoje. Arba paskirstykite į dubenėlius prieš pilant sriubą. Paragaukite sriubos, jeigu norisi - išspauskite laimo arba citrinos.
5.
Pateikiam su šviežiom žolelėm, sezamu ir trupučiu šviežio kapoto čili.