INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo
100 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek džiovintų špinatų
šiek tiek prieskonių maltai mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
Padažui:
400 mililitrų sultinio
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į faršą sudėti ryžius, įmušti kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, pagardinti mėsos prieskoniais ir druska, suberti džiovintus špinatus ir gerai išmaišyti.
2.
Suformuoti kamuoliukus, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje karštame aliejuje. Iškepus, perdėti į lėkštę.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir, nuolat maišant, supilti sultinį, sudėti grietinę ir pagardinti druska.
4.
Kai padažas sutirštės, į jį sudėti kukulius ir dar pakepinti minutę. Garnyrui tinka bulvių košė.