INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
0.5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės aliejaus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek džiovintos žolelės (petražolių, krapų ar kitų)
Įdarui:
200 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 vienetas morkų (mažos)
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti aliejų, vandenį, suberti druską, žoleles, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą.
2.
Įdarui smulkiai pjaustytą svogūną apkepinti keptuvėje su aliejumi, vėliau sudėti smulkiai pjaustytą kopūstą ir tarkuotas morkas. Pagardinti druska, pipirais ir patroškinti ant nedidelės temperatūros, kol daržovės suminkštės.
3.
Tešlą padalinti į 12 rutuliukų, kiekvieną rutuliuką plonai iškočioti, į vidurį dėti įdaro ir suvynioti, taip kaip lietinius blynus su įdaru.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių.