INGREDIENTAI: pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį druskos
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nuplauname, nuplikome karštu vandeniu, iš karto perliejame šaltu ir nulupame odeles. Gana standžiai sudedame į švarius stiklainius.
2.
Į stiklainius beriame druską ir cukrų: 1 litrui pomidorų kiekio beriame 1 šaukštelį su kaupu druskos ir 1 šauktelį su kaupu cukraus.
3.
Stiklainius pridengiame steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dedame virtuvinį rankšluostėlį, sustatome stiklainius ir užpilame vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitiname, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažiname kaitrą, kad pamažu virtų ir kaitinu apie 15 minučių.
4.
Pasterizuoti suruošiau 5 vnt. 0,7 l talpos stiklainius. Jeigu, kaitinant, susmego dar kažkiek pomidorai, galima iš vieno stiklainio padėlioti į kitus.
5.
Iškaitintus stiklainius išimame iš puodo, sandariai užsukame. Sustatome dangteliais žemyn, šiltai užklojame ir paliekame atvėsti. Saugome vėsiame rūsyje.