INGREDIENTAI: 370 gramų cukinijų
240 gramų kefyro
220 gramų pilnagrūdžių avižų dribsnių
160 gramų cukraus
125 mililitrai sviesto
80 gramų kokoso drožlių
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avižas sumalti kombainu, kol liks labai smulkūs dribsniai. Turi išeiti kažkas panašaus į miltus.
2.
Cukiniją nulupti, išskobti sėklas. Sutarkuoti burokine tarka.
3.
Į dubenį suberti maltus avižų dribsnius, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišyti.
4.
Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti sviestą. Atvėsinti.
5.
Į kitą dubenį supilti kefyrą, berti cukrų ir žiupsnelį druskos. Elektriniu plakikliu plakti, kol atsiras putų. Dar masę su putomis paplakti 1-2 minutes. Supilti tirpintą, pravėsusį sviestą.
6.
Cukinijas nuspausti lengvai, paliekant šiek tiek skysčio jose ir dėti į kefyro-sviesto masę. Įpilti šlakelį nuspaustų cukinijos sulčių ir sumaišyti. Suberti kokoso drožles, šiek tiek palikti papuošimui. Išmaišyti. Po truputį įmaišyti miltų mišinį, kol tešla taps vientisa ir neliks sausų miltų.
7.
Tešlą supilti į kepimo skardą ir kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 47-55 minutes. Skanaus!
Patarimai:
•
Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi arba pilti tiek lydyto sviesto, tiek aliejaus.