INGREDIENTAI: Tešlai:
380 galvų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 druskos
Įdarui:
1 šaukštelis vanilės (maltos)
700 gramų obuolių (naudojau popierinius - alyvinių atmaina)
100 gramų cukraus
80 gramų avižinių sausainių
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukame iki purumo, įdedame cukraus pudros, maltos vanilės, vieną kiaušinį ir vieno kiaušinio trynį, viską gerai išplakame. Po truputį įdedame miltus, persijotus su kepimo milteliais ir druska. Išminkome tešlą.
2.
Gautą tešlą padaliname į dvi dalis: viena turėtų būti 1/3 dalis visos tešlos, kita – 2/3.
3.
Didesne tešlos dalimi išklojame kepimo formos dugną ir sieneles. Subadome ją šakute ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Kitą tešlos dalį suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
4.
Obuolius išvalome ir supjaustome plonomis riekelėmis, sumaišome su citrinos sultimis, cinamonu, maltu muskatu, cukrumi ir elektriniu smulkintuvu susmulkintais sausainiais. Paruoštą įdarą dedame ant paruošto pado, išlyginame paviršių.
5.
Iš kitos tešlos dalies iškočiojame apskritimą, kurį dedame ant pyrago įdaro, kraštus atsargiai sujungiame pirštais, viršų subadome šakute ir vėl kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
6.
Po to pyrago viršų aptepame kiaušinio baltymu ir kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 mininučių. Prieš valgant atvėsiname.