INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių
1 litras pieno
300 gramų rūkytų lašinių (arba rūkytos vištienos)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia bulvių tarka, įtarkuoti svogūną ir česnaką, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
2.
Užvirinti pieną, jį supilti į bulvių tarkius. Gerai išmaišyti, sudėti pjaustytus lašinukus ar vištieną.
3.
Visą masę supilti į puodą, skirtą kepti orkaitėje, jį uždengti dangčiu. Dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 1 valandą. Iškepusią košę pagardinti grietine.