INGREDIENTAI: 720 gramų jautienos nugarinės
6 vienetai saldžiųjų bulvių
50 gramų parmezano sūrio
1 pakelis prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria" BBQ Rub Allround)
2 šaukštai rapsų aliejaus
1 šaukštas akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
0.5 šaukštelio pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
pagal skonį laiškinių česnakų
Padažui:
3 šaukštai aitriosios paprikos miltelių (naudojome "Santa Maria" Kajeno aitriąją papriką)
150 mililitrų majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Supjaustykite mėsą ir įtrinkite prieskonių mišiniu.
2.
Apkepkite mėsą iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes tiesioginės kaitros būdu ant įkaitintų grotelių, kol temperatūra mėsos viduje pakils iki maždaug 56 °C.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.
4.
Supjaustykite batatus lazdelėmis. Sudėkite į didelę kepimo skardą ir apšlakstykite rapsų aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
5.
Kepkite orkaitėje 30–35 minutes arba kol gražiai paruduos.
6.
Išimkite batatus iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir česnakų laiškais. Patiekite!
7.
Puikiai tinka kaip vėsus padažas prie mėsos. Sumaišykite Kajeno aitriąsias paprikas ir majonezą. Patiekite!
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.