INGREDIENTAI: 720 gramų kiaulienos sprandinės (10 vnt., naudojome Krekenavos Grynuoliai)
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų
100 gramų mocarela sūrio
pagal skonį džiovintų bazilikų
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą plonai išmuškite virtuviniu muštuku, kol jos plotas padvigubės. Mėsą ploninkite atsargiai, kuo tolygiau, kad neprakiurtų ir įdarui naudojamas sūris neištekėtų.
2.
Įtrinkite kiaulienos prieskoniais, druska.
3.
Kepimo rankovę perkirpkite taip, kad turėtumėte vieno sluoksnio lapą.
4.
Vienam suktinukui naudokite du pjausnius: ant kepimo rankovės patieskite du pjausnius vieną šalia kito taip, kad jie liestųsi savo šonais, ir net dengtų vienas kito šoną maždaug kelis centimetrus.
5.
Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus ir mocarelos sūrį.
6.
Ant mėsos juostelėmis išdėliokite pomidorus ir sūrį. Įdaro ingredientus dėliokite mažiau lygioje mėsos pusėje - tai bus suktinuko vidus. Pabarstykite baziliku.
7.
Tampriai susukite į ritinėlį, kad neliktų tarpelių. Atsargiai, neįsukite kepimo plėvelės!
8.
Kepimo rankovės kraštus sulenkite į vidų (kad suktinuko galai būtų uždengti, taip įdaras ir mėsos sultys neištekės ir suktinukas bus sultingesnis), o patį suktinuką susukite į rankovę. Kad būtų tvirčiau, galite apsukti siūlu. Gausite plonos dešros formos suktinuką.
9.
Taip susukite visus sprandinės pjausnius. Iš dešimties pjausnių turėsite 5 suktinukus.
10.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
11.
Iškepusius suktinukus palikite atvėsti, nuimkite kepimo plėvelę ir suktinuką supjaustykite riekelėmis.