TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kreminio sūrio pyragas su moliūgais
Kreminio sūrio pyragas su moliūgais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
360 gramų sausainių (šokoladinių)
200 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
450 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 gramų moliūgų tyrės
200 gramų cukraus
100 gramų šokolado
3 šaukštai kvietinių miltų
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio imbiero
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis gvazdikėlių (maltų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sudėti į dubenį ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Supilti sviestą ir maišyti iki vientisos masės.

2.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, padengti ir kraštus. Patepti aliejumi. Sudėti paruoštus trupinius, paskirstyti per visą plotį ir tvirtai paspausti, galima naudoti mentelę ar stiklinę.

3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Tuomet atidėti atvėsti.

4.
Kremui į dubenį sudėti kremini sūrį, suberti cukrų, sudėti moliūgų masę ir išmaišyti iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius nuolat plakant. Suberti miltus, cinamoną, gvazdikėlius, druską, sudėti imbierą ir išmaišyti.

5.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, ištirpinti. Dėti 150 gramų kreminio sūrio masės ir išmaišyti.

6.
Į kepimo formą ant paruošto pagrindo sudėti kreminio sūrio masę, paskirstyti per visą plotį. Dalimis sudėti šokoladinę sūrio masę ir šiek tiek pavedžioti peiliu, kad pasiskirstytų per visą pyragą.

7.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių iki kol kraštai šiek tiek parus, o sūrio pyragas sustings, bet dar šiek tiek judės centre.

8.
Kai iškeps, palikti iki kol visiškai atvės. Tuomet dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms. Tuomet perkelti ant pjaustymo lentelės ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.




admin · 2023-04-11 15:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt