INGREDIENTAI: 200 gramų silkių filė
2 vienetai bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
1 vienetas burokėlių (virto, didesnio arba 2 mažesnių)
1 vienetas raugintų agurkų (didesnio arba 2 mažesnių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 sauja krapų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba kitų džiovintų žolelių)
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/4 šaukštelio medaus (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti griežinėliais. Burokėlius supjaustyti griežinėliais, svogūną plonai supjaustyti pusžiedžiais, silkės filė supjaustyti mažesniais gabalėliais. Viską sudėti į dubenį.
2.
Į nedidelį indelį pilti aliejų, druską, pipirus, garstyčias, citrinų sultis, dėti medų, berti, druską, pipirus, itališkas žoleles ir išmaišyti.
3.
Bulves, silkę, burokėlius, agurkus suberti į dubenį, viską aplieti paruoštu padažu, išmaišyti. Prieš tiekiant tinka pabarstyti smulkintais krapais ar kitais žalumynais.