TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 05:00
Tortas „Ferrero Rocher"
Tortas „Ferrero Rocher"

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų lazdyno riešutų (kepintų, maltų)
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
85 gramai riešutinių vaflių
5 šaukštai šokoladinio kremo nutella
Sulaistymui:
100 mililitrų kavos (paruoštos)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukraus pudra iki purios masės.

2.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.

3.
Dalimis, maišydami, suberiame miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberiame maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (22 cm skersmens).

4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.

5.
Atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę.

6.
Kremui abiejų rūšių šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės.

7.
Stambiai supjaustome vafliukus.

8.
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame iki purumo. Į sviestą supilame šiltą šokoladą, sudedame šokoladinį riešutų kremą ir išmaišome. Įmaišome supjaustytus riešutinius vafliukus.

9.
Biskvitą dedame į tortinę. Sulaistome paruošta kava. Tepame pusę kiekio kremo, dedame antrąjį biskvitą ant viršaus, sulaistome kava ir tepame vėl kremu. Galima aptepti kremu ir šonus. Dedame tortą į šaldytuvą sutvirtėti.

10.
Prieš patiekdami, išimame iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikome kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų.


Patarimai:

Kepimo forma 22 cm skersmens.




admin · 2023-04-10 00:00 · 330 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt