INGREDIENTAI: Ryžiams:
250 gramų ryžių
100 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas morkų
50 gramų šaldytų žirnelių
1/4 vieneto brokolių (smulkinto žiedynais)
2 centimetrai imbiero
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį anakardžių riešutų
pagal skonį kalendros
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį aitriosios paprikos
pagal skonį žaliųjų citrinų
Padažui:
3 šaukštai sojos padažo (naudojome Santa Maria Thai Soya Sauce)
1 šaukštas austrių padažo (naudojome Santa Maria Oyster Sauce)
1 šaukštas saldaus aitriųjų paprikų padažo (naudojome Santa Maria)
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštelis rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei neturite vakarykščių ryžių, išvirkite ryžius ir juos pilnai atvėsinkite.
2.
Sausoje keptuvėje apskrudiname anakardžius. Taip pat galima apskrudinti ir sezamo sėklas, tuomet jos bus aromatingesnės.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką ir imbierą, kepiname minutę. Tuomet suberiame visas naudojamas susmulkitas daržoves ir grybus ir apskrudiname ant didelės kaitros kelias minutes.
4.
Į keptuvę prie daržovių beriame ryžius, beriame druskos ir kepiname maišydami apie 5 minutes.
5.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, pilame ant ryžių su daržovėmis ir gerai išmaišome.
6.
Patiekiame pabarsčius skrudintais anakardžiais, sezamo sėklomis, šviežiais žalumynais, aitriosios paprikos griežinėliais ir žaliosios citrinos ketvirčiais.