INGREDIENTAI: 3 kilogramai cukinijų
0.5 kilogramo paprikos (naudoti trijų spalvų)
500 mililitrų pomidorų padažo
250 mililitrų cukraus
125 mililitrai acto 9%
125 mililitrai aliejaus
2 vienetai aitriųjų pipirų (nebūtina)
1 šaukštas druskos (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas ir paprikas supjaustome kubeliais, aitriuosius pipirus - smulkiai. Viską beriame į didesnį puodą, pilame actą, aliejų, pomidorų padažą, beriame cukrų, druską, verdame.
2.
Kai užverda, verdame 40 minučių, vis pamaišant. Supilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame ir paliekame atvėsti.
3.
Dedame į švarius, išskaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais. Apverčiame, uždengiame šiltai ir paliekame visiškai atvėsti. Saugome vėsiame rūsyje.
4.
Žiemą tinka ir kaip mišrainė prie mėsytės, ir skanu valgyti su duonyte. Suvertus stiklainiuką į pakepintą faršą, puikus ir greitas padažas makaronams ar ryžiams.