INGREDIENTAI: Tešlai:
130 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų varškės (minkštos, vientisos)
5 šaukštai aliejaus
4 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
125 gramai mocarela sūrio
6 vienetai vyšninių pomidorų
4 šaukštai pesto
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas garstyčių (neaštrių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Viršui:
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal poreikį rūkytos lašišos filė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, pilti pieną, aliejų, berti druską, cukrų ir gerai išmaišyti. Palaipsniui įsijoti miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą padalinti į 4 vienodas dalis. Kiekvieną dalį iškočioti apie 15 cm skersmens apskritimus.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus tešlos apskritimus.
4.
Į dubenį dėti pesto, garstyčias, pilti citrinų sultis ir išmaišyti. Paruošta mase aptepti tešlos apskritimus.
5.
Pomidorus perpjauti pusiau, mocarelos sūrį supjaustyti į 8 griežinėlius, ant kiekvieno tešlos apskritimo dėti po 2 mocarelos sūrio griežinėlius, tuomet sudėti pomidorus. Pabarstyti druska, pipirais.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 - 15 minučių.
7.
Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūnų laiškus susmulkinti. Ant iškepusių krepšelių dėti lašišos gabaliukus, pabarstyti svogūno laiškais.