INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų cukinijų (sutarkuotų ir per marlę nuspaustų)
200 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
180 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
350 gramų maskarponės sūrio
200 gramų obuolienės
50 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros
Viršui:
3 saujos avižinių dribsnių
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite sviestu dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas. Aš dugną škloju kepimo popieriumi.
2.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite: miltus, druską, kepimo miltelius, kiaušinius, sviestą, cukrų ir malkite (peiliukas) arba maišykite mentele, kol susiformuos vienalytė tešla.
3.
Švelniai mentele įmaišykite cukinijas ir aguonas. Padalinkite tešlą lygiai tarp kepimo formų ir pašaukite jas į orkaitę. Kepkite 30 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, liks švarus, o pyragai taps gražios, tamsiai auksinės spalvos. Išimkite keipimo formas iš orkaitės ir išimkite iš jų pyragus. Atvėsinkite ant grotelių.
4.
Suplakite kartu grietinėlę, mascaropne sūrį, cukraus pudrą ir obuolienę iki standumo. Patepkite vieną pyrago dalį kremu ir uždėkite ant jos kitą dalį. Apkepkite šonus ir viršų likusiu kremu.
5.
Įkaitinkite keptuvę ir paskrudinkite avižinę košę iki tamsios auksines (beveik rudos) spalvos. Įberkite 2 šaukštus cukraus ir karamelizuokite avižinius dribsnius. Išimkite juos iš keptuvės ant kepimo popieriaus ir ataušinkite. Pabarstykite torto viršų karamelizuotais avižiniais dribsniais. Skanaus!