INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai džiūvėsėlių
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
500 mililitrų sultinio
250 mililitrų grietinėlės, liesos (12 %)
1 šaukštas kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti faršą, įmušti kiaušinį, dėti smulkintą svogūną, berti džiūvesėlius, mėsos prieskonius, prieskonines žoleles, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti.
2.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti nedidelius kukulius.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti paruoštus kukulius ir kepti iki kol iškeps. Iškeptus kukuliams, juos perdėti į lėkštę.
4.
Padažui į dubenėlį pilti sultinį, pilti grietinėlę, berti miltus ir gerai išmaišyti.
5.
Į keptuvę, kurioje kepė kukuliai supilti paruoštą padažą ir užvirti, vos jam pradėjus virti sudėti kukulius ir patroškinti apie 5 minutes.