INGREDIENTAI: 1 sluoksnis:
250 gramų konservuotų ananasų (naudojau Del Monte)
100 mililitrų konservuotų ananasų sirupas
100 mililitrų vandens (šalto)
10 gramų želatinos
2 sluoksnis:
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau Bionaturalis)
300 gramų varškės
70 gramų cukraus pudros
20 gramų kokoso drožlių
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį suberkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
2.
Ananasus išimkite iš skardinės, sirupą supilkite į stiklinę.
3.
Į maisto smulkintuvą sudėkite ananasus, supilkite sirupą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Po to supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
4.
Į atsegamos torto formos apačią įklokite kepimo popierių, sudėkite paruoštą ananasų masę. Iš išorės formą apvyniokite aliuminio folija ar maistine plėvele, nes man truputį ištekėjo ananasinis sluoksnis arba tiesiog į pačios formos vidų įklokite maistinę plėvelę.
5.
Padėkite 30 minučių į šaldymo kamerą arba pusantros valandos į šaldytuvą, kad sluoksnis apstingtų.
6.
Kokosiniam sluoksniui į dubenį suberkite želatiną, užpilkite 100 ml kokoso pienu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
7.
Į maisto smulkintuvą sudėkite varškę, cukraus pudrą, supilkite likusį 300 ml kokoso pieną ir viską išplakite iki vientisos masės. Po to supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
8.
Suberkite kokoso drožles ir viską sumaišykite. Varškės masę užpilkite ant ananasų sluoksnio ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausiai per naktį.