INGREDIENTAI: 500 gramų antienos (kakliukų)
4 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas žuvies padažo
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas rudojo cukraus
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 žiupsnelis aitriosios paprikos (grūstos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
1 vienetas salierų šaknų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį svogūnų granulės
pagal poreikį džiovintų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame ančiukų kakliukus. Sojos, žuvies padažą, baltojo vyno actą, cukrų, aitriąją papriką, česnaką, druską ir pipirus sumaišome dubenėlyje ir sudedame kakliukus. Marinuojame šaldytuve bent 1-2 val, o geriausiai per naktį.
2.
Kakliukus dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
3.
Garnyrui saliero šaknį nuvalome ir supjaustome stambiomis lazdelėmis, dedame į dubenį ir užpilame šiek tiek aliejaus, tada beriame visus prieskonius ir viską gerai išmaišome.
4.
Lazdeles išdėliojame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame apie 20-30 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.