TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Orkaitėje kepti ančiukų kakliukai su saliero šaknies lazdelėmis
Orkaitėje kepti ančiukų kakliukai su saliero šaknies lazdelėmis

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų antienos (kakliukų)
4 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas žuvies padažo
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas rudojo cukraus
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 žiupsnelis aitriosios paprikos (grūstos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
1 vienetas salierų šaknų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį svogūnų granulės
pagal poreikį džiovintų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame ančiukų kakliukus. Sojos, žuvies padažą, baltojo vyno actą, cukrų, aitriąją papriką, česnaką, druską ir pipirus sumaišome dubenėlyje ir sudedame kakliukus. Marinuojame šaldytuve bent 1-2 val, o geriausiai per naktį.

2.
Kakliukus dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

3.
Garnyrui saliero šaknį nuvalome ir supjaustome stambiomis lazdelėmis, dedame į dubenį ir užpilame šiek tiek aliejaus, tada beriame visus prieskonius ir viską gerai išmaišome.

4.
Lazdeles išdėliojame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame apie 20-30 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.




admin · 2023-04-05 09:00 · 268 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt