INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos faršo (arba vištienos)
200 gramų kopūstų
90 gramų varškės (drėgnesnės, pusė kvadratinio pakelio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas krakmolo
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar kitokių mėgstamų žolelių)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę šakute ištrinti su kiaušiniu.
2.
Kopūstą supjaustyti kuo mažesniais gabalėliais ir juos dar pagniaužyti rankomis, kad kopūstas suminkštėtų.
3.
Į mėsą berti druską, pipirus, raudonėlį, įspausti česnaką. Dėti varškės masę, kopūstus, berti krakmolą. Viską labai gerai išmaišyti.
4.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti šiek tiek aliejaus.
5.
Drėgnomis rankomis gnybti mėsos masės, delnais formuoti kotletuką ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus, o vidus iškeps.
Patarimai:
•
Kepti galima ir orkaitėje - suformuotus kotletus reikėtų dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių, priklausomai nuo kotletų dydžio.
•
Mėsa geriausia malti namuose, bet galima pirkti ir jau sumaltą, kad būtų kuo mažiau priemaišų.