INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos nugarinės
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį prieskonių šonkauliukams (arba kitų mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos nugarinę ištepti alyvuogių aliejumi, tada pagardinti druska, pipirais, česnako milteliais, prieskoniais.
2.
Įkaitinti grilį ir dėti kiaulienos nugarinę. Kepti ant grotelių po 2 minutes iš visų keturių pusių ir po kiekvieno apvertimo uždengti dangčiu.
3.
Iškepusią kiaulienos nugarinę perkelti į kepsninės šoną ant silpnesnės ugnies, tada kepti dar po 4 minutes iš abiejų didesnių pusių kas kart uždengiant dangčiu.
4.
Iškepusią kiaulienos nugarinę išimti iš grilio, palikti pastovėti 10 minučių, tuomet pjaustyti ir ragauti.
5.
Tiekti su pomidorų padažu, barbekiu ar kitu mėgstamu padažu.