INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
150 gramų medaus
100 gramų sviesto
50 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kakavos
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
200 gramų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek maistinių dažų (įvairių spalvų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Turi gautis puri masė. Įmuškite kiaušinį ir vėl viską gerai išplakite.
2.
Į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilkite medų, žiupsnelį druskos, tarkuotą imbierą, cinamoną, maltą muskato riešutą, kakavos miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į šį mišinį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.
3.
Išminkytą tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir mažiausiai 30 min. palikite šaldytuve, kad pašaltų.
4.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 0,5 cm storio lakšto. Norima formele išpjaukite sausainius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5.
Sausainius kepkite 180°C laipsnių karštumo orkaitėje, vidurinėje orkaitės lentynoje, apie 10 – 12 min.
6.
Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros pasigaminkite tirštą (pvz., dantų pastos tirštumo) glajų ir duokite valią savo fantazijai. Smagaus kūrybingumo ir skanaus!