TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sumuštinukai su skumbrės ir obuolių užtepėle
Sumuštinukai su skumbrės ir obuolių užtepėle

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
250 gramų karštai rūkytos skumbrės
1 vienetas prancūziško batono
50 gramų marinuotų agurkų
0.5 vieneto obuolių (rūgštesnio, vidutinio dydžžio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas majonezo (arba 1 v.š. alyvuogių aliejaaus + šiek tiek garstyčių)
1 pundelis petražolių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepti alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.

2.
Riekeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai paruduos. Kepdami stebėkite, nes tikslus laikas gali priklausyti nuo orkaitės ir riekelių storumo.

3.
Užtepėlei skumbrę iškaulinti, atidžiai apžiūrėti, kad neliktų atšakų. Dėti į dubenį ir sutrinti šakute.

4.
Svogūną smulkiai sukapoti, agurkus supjaustyti mažais kubeliais, petražoles sukapoti, obuolį supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Viską suberti į dubenį su skumbre. Gerai išmaišyti.

5.
Ant paruoštų batono riekelių dėti užtepėlės. Galima papuošti žalumynais ir tuomet skanauti.




admin · 2023-04-02 18:00 · 405 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt