INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos faršo (arba kito mėgstamo)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas grietinės
2 skiltelės česnako
pagal skonį krapų
pagal skonį petražolių
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
Įdarui:
1 vienetas morkų (nedidelės)
80 gramų grybų (virtų)
0.5 vieneto svogūnų
6 gramai džiovintų grybų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų sultinio
200 gramų grietinės
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į faršą įmušti kiaušinį, suberti manus, prieskonius, įdėti grietinę, smulkintus žalumynus, raudonėlį, įtarkuoti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Palikti pasimarinuoti.
2.
Įdarui džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15 minučių pastovėti, po to nupilti vandenį ir grybus susmulkinti.
3.
Morką nuskusti, sutarkuoti stambia tarka ir trumpai apkepti keptuvėje, tada įdėti smulkintą svogūną, supjaustytus virtus ir džiovintus grybus. Viską pakepti keletą minučių, kol svogūnas suminkštės. Palikti trumpam atvėsti.
4.
Faršą padalinti į 5 lygias dalis, iš kiekvieno dalies suploti paplotėlį, į vidurį dėti įdaro, užpausti kraštus, suformuoti maltinuką, apvolioti miltuose ir apkepti keptuvėje trumpai iš abiejų pusių.
5.
Sudėti maltinukus į švarią keptuvę ar puodą, įpilti sulltinį, grietinę, įdėti lauro lapą, prieskonius, uždengti dangtį ir ant nedidelės ugnies patroškinti 12-15 minučių. Prieš galą suberti smulkintus krapus. Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis.